marți, 25 octombrie 2011
787/25.10.2011 Hotărîre cu privire la modificarea şi completarea Hotărîrii Guvernului nr.1073 din 19 septembrie 2008

H O T Ă R Î R E

cu privire la modificarea şi completarea Hotărîrii

Guvernului nr.1073 din 19 septembrie 2008

 

nr. 787  din  25.10.2011

 

Monitorul Oficial nr.182-186/864 din 28.10.2011

 

* * *

Guvernul HOTĂRĂŞTE:

Hotărîrea Guvernului nr.1073 din 19 septembrie 2008 “Cu privire la optimizarea modului de trecere a frontierei de stat de către mijloacele de transport auto cu mărfuri şi pasageri, modificarea şi abrogarea unor acte normative” (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2008, nr.178, art.1080) se modifică şi se completează după cum urmează:

1) în punctul 1 al Hotărîrii, în denumirea Regulamentului, în tot textul Regulamentului şi în anexele nr.1 şi nr.2 la Regulament, sintagma “Regulamentul cu privire la modul de colaborare între Agenţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Produselor de Origine Animală, Agenţia Fitosanitară şi Serviciul Vamal în procesul controlului de stat al importului, exportului şi tranzitului mărfurilor supuse controlului sanitar-veterinar sau carantinei fitosanitare” se substituie cu sintagma ”Regulamentul cu privire la modul de colaborare între Agenţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Produselor de Origine Animală, Inspectoratul General de Supraveghere Fitosanitară şi Control Semincer şi Serviciul Vamal în procesul controlului de stat la importul, exportul şi tranzitul mărfurilor”, la cazul gramatical respectiv;

2) anexa nr.2 la Hotărîre:

punctele 5, 7 şi 8 se exclud;

la punctul 6, cuvintele “din interior” se exclud, iar după cuvîntul “exportul” se introduce cuvîntul “/tranzitul”;

la punctul 11, cuvîntul “interne” se substituie cu cuvintele “organizate în punctele de trecere a frontierei de stat”;

se completează cu punctele 141 – 145 cu următorul cuprins:

141. Produsele de la poziţiile tarifare 1001, 1001 10 000, 1001 90, 1001 90 990, 1002 00 000, 1003 00, 1003 00 900, 1004 00 000, 1005, 1005 90 000, 1007 00, 1007 00 900, 1008, 1008 20 000, 1008 90, 1008 90 900, 1201 00, 1201 00 900, 2102, 2102 20 190, 2102 20 900, 2302, 2303, 2304 00 000, 2305 00 000, 2306, 2306 30 000, 2306 41 000, 2306 49 000, 2306 90 050, 2306 90 900, 2501 00 şi 2501 00 990 vor fi supuse controlului sanitar-veterinar numai în cazul în care acestea vor fi utilizate ca hrană pentru animale.

142. Produsele de la poziţiile tarifare 1516, 1516 10, 1516 10 100, 1516 10 900, 1517, 1517 10, 1517 10 100, 1517 10 900, 1517 90, 1517 90 100, 1517 90 990, 1518 00, 1518 00 910, 1518 00 950, 1518 00 990, 1521, 1521 90 100, 1522 00, 1522 00 100, 1522 00 310, 1522 00 390, 1522 00 990, 1702 90 600, 1806, 1806 90 310, 1901, 1901 10 000, 2103, 2103 90 900, 2104 şi 3101 00 000 vor fi supuse controlului sanitar-veterinar numai în cazul în care vor fi de origine animală sau vor fi compuşi din componenţi de origine animală.

143. Produsele de la poziţiile tarifare 1213 00 000 şi 2703 00 000 vor fi supuse controlului sanitar-veterinar numai în cazul în care acestea vor avea scop zootehnic.

144. Produsele la poziţiile tarifare 3005, 3006, 3006 70 000, 3808 şi 9705 00 000 vor fi supuse controlului sanitar-veterinar numai în cazul în care acestea vor fi de uz veterinar sau zoologic.

145. Mărfurile de la poziţia tarifară 9508 vor fi supuse controlului sanitar-veterinar numai în cazul în care acestea vor fi utilizate în transportarea, întreţinerea şi cazarea animalelor.”.

punctul 15 va avea următorul cuprins:

15. Introducerea în ţară a mărfurilor în regim de import/export/tranzit se efectuează în conformitate cu prevederile art.33 al Legii nr.221-XVI din 19 octombrie 2007 privind activitatea sanitar-veterinară.”;

la punctul 16, cuvîntul “interne” se substituie cu cuvintele “organizate în punctele de trecere a frontierei de stat”;

punctele 18 şi 19 se exclud;

la punctul 22, după cuvintele “agentul economic” se completează cu cuvintele “şi controlului efectuat de către inspectorul fitosanitar”;

la punctul 23, cuvîntul “interne” se substituie cu cuvintele “organizate în punctele de trecere a frontierei de stat”;

punctul 23 se completează cu un alineat nou cu următorul cuprins:

“Controlul secundar se efectuează la locurile de descărcare, vămuire a încărcăturilor de către inspectorul fitosanitar din cadrul subdiviziunii teritoriale amplasate în raza punctului de descărcare, devamare.”;

la punctul 25, după cuvintele “de export (reexport)” se completează cu cuvintele “şi controlului efectuat de către inspectorul fitosanitar”;

la punctul 26, după cuvintele “legislaţiei în vigoare” se completează cu cuvintele “şi controlului efectuat de către inspectorul fitosanitar în cazul controlului vamal la punctele de trecere a frontierei de stat de către autoritatea vamală”;

punctul 27 se exclude.

3) Anexa nr.1 la Regulamentul cu privire la modul de colaborare între Agenţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Produselor de Origine Animală, Inspectoratul General de Supraveghere Fitosanitară şi Control Semincer şi Serviciul Vamal în procesul controlului de stat la importul, exportul şi tranzitul mărfurilor se expune în redacţie nouă:

 

“Anexa nr.1

la Regulamentul cu privire la modul de colaborare

între Agenţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa

Produselor de Origine Animală, Inspectoratul General

de Supraveghere Fitosanitară şi Control Semincer

şi Serviciul Vamal în procesul controlului de stat

la importul, exportul şi tranzitul mărfurilor

 

NOMENCLATORUL

mărfurilor supuse controlului sanitar-veterinar

 

Poziţia tarifarăDenumirea mărfiiUnitatea de măsură
12 3
0101 Cai, măgari, catîri, asini vii
0102 Animale vii din specia bovină
0103Animale vii din specia porcină
0104Animale vii din specia ovină sau caprină
0105Galinacee, raţe, gîşte, curcani şi bibilici, vii, din specii domestice
0106Alte animale vii:
0201Carne de bovine, proaspătă sau refrigerată:
0202Carne de bovine congelată:
0203Carne de porcine proaspătă, refrigerată sau congelată:
0204Carne de ovine sau caprine proaspătă, refrigerată sau congelată:
0205 00Carne de cal [cabalină], măgar, catîr, asin, proaspătă, refrigerată sau congelată:
0206Organe comestibile de bovine, porcine, ovine, caprine, cai, măgari, catîri, asini, proaspete, refrigerate sau congelate:
0207Carne şi organe comestibile ale pasărilor de la poziţia 0105, proaspete, refrigerate sau congelate:
0208Altă carne şi organe comestibile, proaspete, refrigerate sau congelate:
0209 00Slănină fără carne slabă, grăsime de porc şi de pasare, netopită nici altfel extrasă, proaspătă, refrigerată, congelată, sărată sau în saramură, uscată sau afumată:
0210Carne şi organe comestibile, sărate sau în saramură, uscate sau afumate; făină şi pudră comestibilă de carne sau de organe
0301Peşti vii:
0302Peşte proaspăt sau refrigerat, cu excepţia fileului şi cărnii de peşte şi altor preparate din peşte de la poziţia 0304
0303Peşte congelat, exclusiv file şi carne de peşte de la poziţia 0304:
0304File de peşte şi carne de peşte (chiar tocată), proaspătă, refrigerată sau congelată:
0305Peşte uscat, sărat sau în saramură; peşte afumat, fiert sau nefiert, înainte sau în timpul afumării; făinuri, pudre şi pelete de peşte pentru consum uman:
0306Crustacee, în cochilie sau nu, vii, proaspete, refrigerate, congelate, uscate, sărate sau în saramură; crustacee în cochilie, gătite prin fierbere în apă sau în vapori de apă, chiar refrigerate, congelate, uscate, sărate sau în saramură; făinuri, pudre şi pelete de crustacee pentru consum uman:
0307Moluşte, în cochilie sau nu, vii, proaspete, refrigerate, congelate, uscate, sărate sau în saramură; nevertebrate acvatice, altele decît crustacee şi moluşte, vii, proaspete, refrigerate, congelate, uscate, sărate sau în saramură; făinuri, pudre şi pelete de nevertebrate acvatice, altele decît crustacee, pentru consum uman
0401Lapte şi smîntînă, neconcentrate, fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori (edulcoranţi):
0402Lapte şi smîntînă din lapte, concentrate sau cu adaos de zahăr sau alţi îndulcitori (edulcoranţi):
0403Lapte acru, lapte prins şi smîntînă, iaurt, chefir şi alte sorturi de lapte şi smîntînă fermentate sau acidulate, chiar concentrate, chiar cu adaos de zahăr sau alţi îndulcitori (edulcoranţi), sau aromatizate, sau cu adaos de fructe, nuci sau cacao:
0404 Zer, chiar concentrat sau cu adaos de zahăr ori de alţi îndulcitori (edulcoranţi); produse din compuşi naturali ai laptelui, chiar cu adaos de zahăr sau alţi îndulcitori (edulcoranţi), nedenumite şi necuprinse în altă parte:
0405Unt şi alte substanţe grase provenite din lapte; paste lactate pentru tartine
0406Brînzeturi şi caşuri:
0407 00Ouă de păsări, în coajă, proaspete, conservate sau preparate:
0408 Ouă de păsări, fără coajă şi gălbenuşuri de ou proaspete, uscate, preparate prin fierbere în apă sau în vapori de apă, mulate, congelate sau altfel conservate, chiar cu adaos de zahăr sau îndulcitori (edulcoranţi):
0409 00 000Miere naturală
0410 00 000Produse comestibile de origine animală, nedenumite şi necuprinse în altă parte
0502Păr de porc sau de mistreţ; păr de bursuc şi alte sorturi de păr pentru perii; deşeuri din aceste sorturi de păr:
0504 00 000Intestine, vezici şi stomacuri de animale (altele decît de peşti), întregi sau părţi din acestea, proaspete, refrigerare sau congelate, sărate, în saramură, uscate sau afumate
0505 Piei de păsări şi alte părţi de păsări, acoperite cu pene şi puf, pene şi părţi de pene (cu marginile fasonate sau nu), puf, neprelucrate, cel mult spălate, dezinfectate sau tratate în vederea conservării; pudre şi deşeuri de pene sau de părţi de pene:
0506Oase şi coarne neprelucrate, degresate, prelucrate sumar (dar nedecupate în forme), tratate cu acid sau degelatinate; pudre şi deşeuri din acestea:
0507Fildeş, carapace de broască ţestoasă, oase şi fanoane de balenă şi de alte mamifere acvatice, coarne, ramuri de coarne de cerb, copite, unghii, gheare şi ciocuri, neprelucrate sau prelucrate sumar, dar nedecupate în forme; pudre şi deşeuri din acestea:
0508 00 000 Corali şi alte materiale similare, brute sau preparate sumar, dar neprelucrate altfel; cochilii şi carapace de moluşte, crustacee sau de echinoderme şi oase de sepii, neprelucrate sau sumar prelucrate, dar nedecupate în forme, pudre şi deşeuri din acestea
0510 00 000 Chihlimbar cenuşiu, castoreum, zibeta, mosc; cantaride; bilă, uscată sau neuscată; glande şi alte substanţe de origine animală folosite la prepararea produselor farmaceutice, proaspete, refrigerate, congelate sau altfel conservate provizoriu
0511Produse de origine animală, nedenumite sau necuprinse în altă parte; animale moarte de la capitolele 1 sau 3, improprii consumului uman:
1001Grîu şi meslin (amestec de grîu cu secară în proporţie de doi la unu):
1001 10 000– Grîu dur
1001 90– Altele:
1001 90 990– – – Altele
1002 00 000Secară
1003 00Orz:
1003 00 900– Altele
1004 00 000Ovăz
1005Porumb
1005 90 000– Altele
1007 00Boabe de sorg:
1007 00 900– Altele
1008Hrişcă, mei, seminţe de Phalaris Canariensis; alte cereale:
1008 20 000– Mei
1008 90– Alte cereale:
1008 90 900– – Altele
1201 00Boabe de soia, chiar sfărîmate:
1201 00 900– Altele
1213 00 000Paie şi pleavă de cereale brute, chiar tocate, măcinate, presate sau aglomerate sub formă de pelete
1214 Gulii furajere, sfeclă furajeră, rădăcini furajere, fîn, lucernă, trifoi, sparcetă, varză furajeră, lupin, măzăriche şi alte produse furajere similare, chiar aglomerate sub formă de pelete:
1214 10 000– Făină şi aglomerate sub formă de pelete de lucernă
1214 90– Altele:
1214 90 100– – Sfeclă furajeră, gulii furajere şi alte rădăcini furajere
1214 90 900– – Altele
1501 00Grăsimi de porc (inclusiv untură topită) şi grăsimi de pasăre, altele decît cele de la poziţiile 0209 sau 1503:
1502 00Grăsimi de animale din specia bovină, ovină sau caprină, altele decît cele de la poziţia 1503:
1503 00Stearină din untură, ulei de untură, oleostearină, oleomargarină, ulei de seu, neemulsionate, neamestecate şi nici altfel preparate:
1504Grăsimi şi uleiuri şi fracţiunile lor, de peşte sau de mamifere marine, chiar rafinate, dar nemodificate chimic:
1505 00Grăsime de usuc şi substanţe grase derivate din acesta, inclusiv lanolină
1506 00 000Alte grăsimi şi uleiuri animale şi fracţiunile lor chiar rafinate, dar nemodificate chimic
1516 Grăsimi şi uleiuri animale sau vegetale şi fracţiunile lor, hidrogenate total sau parţial interesterificate, reesterificate, chiar rafinate, dar nepreparate altfel:
1516 10– Grăsimi şi uleiuri animale şi fracţiunile lor:
1516 10 100– – Prezentate în ambalaje directe, cu un conţinut net care să nu depăşească 1 kg
1516 10 900– – Altfel prezentate
1517Margarină; amestecuri sau preparate alimentare din grăsimi sau uleiuri animale ori vegetale sau din fracţiuni de diferite grăsimi sau uleiuri prevăzute la prezentul Capitol, altele decît grăsimi şi uleiuri alimentare sau decît fracţiunile acestora de la poziţia 1516:
1517 10– Margarină, exclusiv margarină lichidă:
1517 10 100– – Cu un conţinut de grăsimi de lapte care să depăşească 10%, dar să nu depăşească 15% din greutate
1517 10 900– – Altele
1517 90– Altele:
1517 90 100– – Cu un conţinut de grăsimi de lapte care să depăşească 10%, dar să nu depăşească 15% din greutate
1517 90 990– – – Altele
1518 00 Grăsimi şi uleiuri animale sau vegetale şi fracţiunile lor, fierte, oxidate, deshidratate, sulfurate, polimerizate prin căldura în vacuum sau gaz inert sau altfel modificate chimic, exclusiv cele de la poziţia 1516; amestecuri sau preparate nealimentare din grăsimi şi uleiuri animale sau vegetale sau din fracţiuni de diferite grăsimi sau uleiuri prevăzute la prezentul Capitol, nedenumite şi necuprinse în altă parte:
1518 00 910– – Grăsimi şi uleiuri animale sau vegetale şi fracţiunile lor, fierte, oxidate, deshidratate, sulfurate, polimerizate prin căldură în vacuum sau gaz inert sau altfel modificate chimic, exclusiv cele de la poziţia 1516
– – Altele:
1518 00 950– – – Amestecuri şi preparate nealimentare din grăsimi şi uleiuri animale sau din grăsimi şi uleiuri animale şi vegetale şi fracţiunile lor
1518 00 990– – – Altele
1521Ceară vegetală (altele decît trigliceride), ceară de albine sau de alte insecte şi spermanţet, chiar rafinată sau colorată
1521 90 100– – Spermanţet, chiar rafinat sau colorat
– – Ceară de albine sau de alte insecte, chiar rafinată sau colorată:
1522 00Degras; reziduuri provenite din prelucrarea substanţelor grase sau a cerurilor animale sau vegetale:
1522 00 100– Degras
– Reziduuri provenite din prelucrarea substanţelor grase sau a cerurilor animale sau vegetale:
1522 00 310– – – Paste neutralizate pentru fabricarea săpunului (soapstocks)
1522 00 390– – – Altele
1522 00 990– – – Altele 
1601 00Cîrnaţi, cîrnăciori şi produse similare, din carne, organe sau sînge; preparate alimentare pe bază de aceste produse: 
1602Alte preparate sau conserve din carne, organe sau sînge:
1603 00Extracte şi sucuri de carne, de peşti sau de crustacee, de moluşte sau de alte nevertebrate acvatice:
1604Preparate sau conserve de peşte; icre (caviar) şi înlocuitori preparaţi din icre de peşte:
1605Crustacee, moluşte şi alte nevertebrate acvatice, preparate sau conservate:
1702 90 600– – Miere artificială, amestecată sau neamestecată cu miere naturală
1806Ciocolată şi alte preparate alimentare care conţin cacao:
– – – Altele:
1806 90 310– – – – Umplute
1901 Extracte de malţ; preparate alimentare din făinuri, grişuri, amidonuri sau extracte de malţ, care nu conţin cacao sau care conţin cacao într-o proporţie de sub 40% din greutate, calculată pe o bază complet degresată, nedenumite sau necuprinse în altă parte; preparate alimentare din produsele prevăzute la poziţiile 0401– 0404, care nu conţin cacao sau care conţin cacao într-o proporţie de sub 5% din greutate, calculată pe o bază complet degresată, nedenumite şi necuprinse în altă parte:
1901 10 000– Preparate pentru alimentaţia copiilor, condiţionate pentru vînzarea cu amănuntul
1902Aluat alimentar, chiar fiert, umplut (cu carne sau alte substanţe) sau altfel preparat, ca de exemplu, spaghete, macaroane, fidea, lazane, gnochi, ravioli, caneloni; cuşcuş chiar preparat:
– Aluat alimentar nefiert neumplut nici altfel preparat:
1902 11 000– – Cu ouă în conţinut
1902 20– Aluat alimentar umplut (chiar fiert sau altfel preparat):
1902 20 100– – Care conţin peşti şi crustacee, moluşte şi alte nevertebrate acvatice în proporţie de peste 20% din greutate
1902 20 300– – Care conţine cîrnaţi, cîrnăciori şi produse similare, carne şi organe de orice fel, inclusiv grăsimi de orice natură şi origine în proporţie de peste 20% din greutate
1905Produse de brutărie, de patiserie şi biscuiţi, chiar cu cacao; hostii, caşete goale de tipul celor utilizate pentru medicamente, prescuri, vafe cu capac, paste uscate de făină, din amidon sau de fecule în foi şi alte produse similare:
1905 31 300– – – – Cu un conţinut de grăsimi de lapte de 8% sau mai mult din greutate
2102Drojdii (active sau inactive); alte microorganisme monocelulare moarte (cu excepţia vaccinurilor de la poziţia 3002); prafuri de copt preparate:
2102 20 190– – – Altele
2102 20 900– – Altele
2103Sosuri şi preparate pentru acestea; compoziţii din condimente şi din produse de asezonare; făină de muştar şi muştar preparat:
2103 90 900– – Altele, maioneză, condimente
2104 Preparate pentru supe, ciorbe şi bulionuri; supe, ciorbe şi bulionuri preparate; preparate alimentare din compoziţii omogenizate:
2105 00Îngheţate şi alte forme de gheată comestibilă, cu sau fără cacao:
2106 90 100– – Preparate aşa-zise „brînză topită”
2301 Făinuri, prafuri şi pelete din carne, organe, peşte, crustacee, moluşte sau alte nevertebrate acvatice, improprii alimentaţiei umane; jumări:
2302Tărîţe, sparturi şi alte reziduuri, aglomerate sau nu sub formă de pelete, provenite din măcinarea, presarea, cernerea sau din alte procedee de prelucrare a cerealelor sau plantelor leguminoase:
2303 Reziduuri rezultate de la fabricarea amidonului şi reziduuri similare, pulpă de sfeclă de zahăr, resturi rezultate din prelucrarea trestiei de zahăr şi alte deşeuri rezultate de la fabricarea zahărului, depuneri şi deşeuri rezultate de la fabricarea berii sau de la distilare, chiar aglomerate sub formă de pelete
2304 00 000 Turte şi alte reziduuri solide, chiar măcinate sau aglomerate sub formă de pelete, rezultate din extracţia uleiului de soia
2305 00 000 Turte şi alte reziduuri solide, chiar măcinate sau aglomerate sub formă de pelete, rezultate din extracţia uleiului de arahide
2306Turte şi alte reziduuri solide, chiar măcinate sau aglomerate sub formă de pelete, rezultate din extracţia grăsimilor sau uleiurilor vegetale, altele decît cele de la poziţia 2304 sau 2305:
2306 30 000– Din seminţe de floarea-soarelui
– Din seminţe de rapiţă:
2306 41 000– – Din seminţe de rapiţă cu un conţinut redus de acid erucic
2306 49 000– – Altele
2306 90 050− − Din germeni de porumb
2306 90 900− − − Altele
2308 00 Materii vegetale şi deşeuri vegetale, reziduuri şi produse secundare vegetale, chiar aglomerate sub formă de pelete, de tipul celor folosite în hrana animalelor, nedenumite şi necuprinse în altă parte:
2309Preparate de tipurile celor folosite pentru hrana animalelor:
2501 00Sare (inclusiv sare de masă şi sare denaturată) şi clorură de sodiu pură, chiar sub formă de soluţie apoasă sau cu adaos de agenţi antiaglomeranţi sau cu agenţi care asigură o bună fluiditate; apă de mare:
2501 00 990– – – – Altele
2703 00 000Turbă (inclusiv turbă pentru aşternut), chiar aglomerată
3002Sînge uman, sînge animal preparat pentru utilizări terapeutice; profilactice sau de diagnosticare; antiseruri, alte fracţiuni ale sîngelui, produse imunologice modificate, chiar obţinute pe cale biotehnologică; vaccinuri, toxine, culturi de microorganisme (excluzînd drojdiile) şi produse similare:
3002 30 000– vaccinuri pentru medicina veterinară
3002 90– altele:
3002 90 300– – sînge animal preparat în vederea utilizării terapeutice, profilactice sau de diagnostic
3005Vată, tifon, bandaje şi articole similare (pansamente, plasturi adezivi, cataplasme etc.) impregnate sau acoperite cu substanţe farmaceutice sau condiţionate pentru vînzarea cu amănuntul în scopuri medicale, chirurgicale, stomatologice sau veterinare:
3006Preparate şi articole farmaceutice menţionate în nota 4 a Capitolului:
3006 70 000– preparate prezentate sub formă de gel, utilizate în medicina umană sau veterinară ca lubrifianţi pentru anumite părţi ale corpului în timpul operaţiilor chirurgicale sau examenelor medicale, sau ca agenţi de legătură între corp şi instrumentele medicale
3101 00 000Îngrăşăminte de origine animală sau vegetală, chiar amestecate între ele sau tratate chimic; îngrăşăminte obţinute prin amestecarea sau tratarea chimică a produselor de origine animală sau vegetală
3501Cazeină, cazeinaţi şi alţi derivaţi ai cazeinei; cleiuri de cazeină:
3502Albumine (inclusiv concentratele conţinînd două sau mai multe proteine din zer, cu un conţinut de proteine din zer peste 80% din greutatea substanţei uscate), albuminaţi şi alţi derivaţi din albumine:
3503 00Gelatine (inclusiv cele prezentate în foi de formă pătrată sau dreptunghiulară, chiar prelucrate la suprafaţă sau colorate) şi derivaţii acestora; clei de peşte; alte cleiuri de origine animală, excluzînd cleiurile de cazeină de la poziţia 3501:
3504 00 000Peptone şi derivaţii lor; alte substanţe proteice şi derivaţii lor, nedenumite şi necuprinse în altă parte; pulbere de piele tratată sau nu cu crom
3507Enzime; enzime preparate nedenumite şi necuprinse în altă parte:
3507 10 000– cheag şi concentratele sale
3808Insecticide, rodenticide, fungicide, erbicide, inhibitori de germinare şi regulatori de creştere pentru plante, dezinfectanţi şi produse similare, prezentate în forme sau ambalaje pentru vînzarea cu amănuntul sau ca preparate sau ca articole (de exemplu, panglici, meşe şi lumînări cu sulf şi hîrtie specială contra muştelor):
4101Piei de bovine (inclusiv de bivol) sau de cabaline (proaspete sau sărate, uscate, cenuşărite, piclate sau altfel conservate, dar netăbăcite, nepergamentate sau altfel preparate), chiar epilate sau despicate (şpăltuite):
4102Piei brute de ovine (proaspete sau sărate, uscate, cenuşărite, piclate sau altfel conservate, dar netăbăcite, nepergamentate nici altfel preparate), chiar epilate sau despicate (şpăltuite), altele decît cele excluse prin Nota 1c) din prezentul Capitol:
4103Alte piei (proaspete sau sărate, uscate, cenuşărite, piclate sau altfel conservate, dar netăbăcite, nepergamentate nici altfel preparate), chiar epilate sau despicate (şpăltuite), altele decît cele excluse prin Nota 1b) sau 1c) din prezentul Capitol:
4206 00 000Articole din intestine de animale (altele decît cele de la viermii de mătase), din băşici, din vezici sau din tendoane
4301Blănuri brute (inclusiv capete, cozi, labe şi alte părţi utilizabile în blănărie), altele decît pieile brute de la poziţiile 4101, 4102 sau 4103:  
5101Lînă, necardată, nepieptănată:
5102Păr fin sau grosier, necardat şi nepieptănat:
5103Deşeuri de lînă sau de păr fin sau grosier de animale, inclusiv deşeuri de fire, cu excepţia destrămăturii:
6701 00 000Piei şi alte părţi ale păsărilor, acoperite cu penele sau cu puful lor, pene, părţi de pene, puf şi articole din aceste materiale (altele decît produsele de la poziţia 0505 şi decît tijele penelor, prelucrate)
9508Manejuri, balansoare, standuri de tir şi alte atracţii de genul celor pentru bîlciuri; circuri, menajerii şi teatre ambulante:
9601Fildeş, os, carapace de broască ţestoasă, coarne de animale, corali, sidef şi alte materiale de origine animală pregătite pentru fasonat (sculptat), prelucrate şi articole din aceste materiale (inclusiv produsele obţinute prin turnare):
9705 00 000Colecţii şi specimene pentru colecţii de zoologie, de botanică, de mineralogie, de anatomie, sau care prezintă un interes istoric, arheologic, paleontologic, etnografic sau numismatic”;

 

4) din anexa nr.2 la Regulamentul cu privire la modul de colaborare între Agenţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Produselor de Origine Animală, Inspectoratul General de Supraveghere Fitosanitară şi Control Semincer şi Serviciul Vamal în procesul controlului de stat al importului, exportului şi tranzitului mărfurilor, poziţiile tarifare nr.0402 21, 0408 11, 2505, 2517, 4101 şi 4102 se exclud.

 

PRIM-MINISTRUVladimir FILAT

Contrasemnează:
Viceprim-ministru, ministrul economieiValeriu Lazăr
Ministrul agriculturii şi industriei alimentareVasile Bumacov
Ministrul finanţelorVeaceslav Negruţa

Chişinău, 25 octombrie 2011.
Nr.787.