H O T Ă R Î R E
pentru aprobarea completărilor ce se operează în Codul
privind activitatea practică a vinificatorului, aprobat
prin Hotărîrea Guvernului nr.22 din 10 ianuarie 2002
Nr.688 din 11.07.2005
Monitorul Oficial al R.Moldova nr.95-97/741 din 15.07.2005
* * *
Abrogat: 15.08.2009
Hotărîrea Guvernului nr.356 din 11.05.2009
Guvernul HOTĂRĂŞTE: Se aprobă completările ce se operează în Codul privind activitatea practică a vinificatorului, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr.22 din 10 ianuarie 2002 (se anexează). PRIM-MINISTRU Vasile TARLEV Chişinău, 11 iulie 2005. Nr.688. Aprobate prin Hotărîrea Guvernului nr.688 din 11 iulie 2005 Completările ce se operează în Codul privind activitatea practică a vinificatorului, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr.22 din 10 ianuarie 2002 Codul privind activitatea practică a vinificatorului, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr.22 din 10 ianuarie 2002 (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2002, nr.11-12, art.88), cu modificările şi completările ulterioare, se completează după cum urmează: punctul 4.2.: litera a) se completează cu un alineat nou cu următorul cuprins: "la export, concentraţia alcoolică trebuie să fie de cel puţin 10% vol. - pentru vinurile naturale de consum curent seci şi pentru vinurile naturale de consum curent demiseci şi demidulci de soi, de cel puţin 9,5% vol. - pentru alte vinuri naturale de consum curent demiseci şi demidulci şi de cel puţin 9% vol. - pentru vinurile naturale obţinute din soiurile de speciile Vitis Labrusca L. sau Vitis Labrusca L. în amestec cu Vitis Vinifera L.;" litera e) se completează cu un alineat nou cu următorul cuprins: "concentraţia în masă a extractului sec nereducător în vinurile naturale de consum curent seci, destinate exportului, exprimată în grame pe decimetru cub (g/dm3) trebuie să fie de cel puţin: - pentru vinurile albe şi roze - 16; - pentru vinurile roşii - 18; - pentru vinurile de colecţie această caracteristică este opţională"; după litera i) se completează cu o literă nouă, î), cu următorul cuprins: "î) concentraţia în masă a diglicozidului malvidinei în vinurile naturale seci roşii de soi obţinute din struguri de soiurile Cabernet-Sauvignon, Merlot şi Pinot Noir destinate exportului, trebuie să fie de cel mult 15 mg/dm3. Reglementarea concentraţiei în masă a diglicozidului malvidinei intră în vigoare începînd cu 1 ianuarie 2006"; punctul 5.4. se completează cu un alineat nou cu următorul cuprins: "La livrarea în vrac a vinurilor materie primă şi altor produse vinicole cu îmbuteliere ulterioară în ţara de destinaţie, etichetarea ambalajelor de desfacere şi de transport cu vinuri se efectuează conform cerinţelor prezentului Cod, cu indicarea suplimentară a simbolului mărcii comerciale "Barza Albă în zbor".